حجم اطلاعات در سالهای اخیر با رشد چشمگیری در حال افزایش است و از طرفی سازمانها و شرکتها نیز هر روزه با مسائل و مشکلات جدید روبهرو میشوند که شاید راهحل بسیاری از این مسائل در این توده عظیم اطلاعات باشد که در جای جای دنیا در بستری به نام اینترنت پراکنده شده و یا به صورت اسناد، مقالات، گزارشات و… در بایگانی شرکتها و سازمانها قرار دارد. بسیاری از سازمانها با استفاده از افراد خبره در زمینههای مختلف سعی بر آن داشته که بتوانند راهحلهایی برای این مسائل پیدا کنند که مطمئناً زمانبر و پر هزینه خواهد بود. روش کاوش ایده[1] راهحلی برای این موضوع است تا با پیدا کردن راهحل برای مسایل موجود به صورت مکانیزه در زمان و هزینه به صورت کارا صرفهجویی کنیم. کاوش متن[2] یا کشف دانش از متنها به صورت کلی به فرایند استخراج اطلاعات و دانش مفید از متنهای غیر ساختار یافته ارجاع داده میشود. با ارجاع به این کاوش ایده، فرایند اتوماتیکی برای استخراج ایدههای مفید و جدید از متن غیر ساختار یافته[3] با استفاده از متدهای کاوش متن است و هدف این روش اگرچه پیدا کردن ایدههای جدید و مفید است اما اغلب ارائه دادن این ایدهها به صورت قابل درک برای کاربر است [7,8]. این روش در وزارت دفاع آلمان برای اولین بار به کار گرفته شد و
با استفاده از افراد خبره مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که این روش کارایی لازم را دارد اگرچه به دلیل حساس بودن نتایج برای وزارت دفاع المان این نتایج مخفی ماند اما در نهایت این روش برای مسایل مختلف در این وزارت مورد استفاده قرار گرفت و راهحلهای مفیدی را برای مسائل مختلف آن پیدا کرد.
1-2- تعریف مسأله و سوالات اصلی تحقیق
در راستای پیاده سازی و استفاده از روش کاوش ایده سوالات زیر را میتوان مطرح کرد:
– دلیل استفاده از این روش به جای روشهای دیگر از جمله ضریب جکارد[4] چیست؟
– چه روشهای دیگری غیر از این روش وجود دارند؟
– این روش در چه زمینههایی کاربرد دارد؟
– آیا پیادهسازی این روش به زبان فارسی قابل ارزیابی است؟
– ایدههای بدست آمده از این روش به چه میزان مفید و جدید هستند؟
– آیا میتوان در زمینه های دیگر از این روش استفاده کرد؟
1-3 فرضیهها
در این مسأله فرض بر این است که یک مسأله وجود دارد و متنهای زیادی در قالب مقالات، اسناد، گزارشات و … وجود دارند که احتمالاً راهحل این مسأله در آنها وجود دارد، هدف پیدا کردن راهحل این مسأله از این متنها به وسیله یک رویکرد خودکار است که سبب میشود استخراج ایدهها و راهحلها بسیار سریعتر و ارزانتر انجام شود.
1-4 موضوع و اهداف پژوهش
هدف از این پایاننامه ایجاد برنامه کاربردی روش کاوش ایده به زبان فارسی است تا بتوان از منابع و مقالات موجود به زبان فارسی ایدههای جدید و مفید را برای حل مسأئل موجود پیدا کرد. همچنین استفاده از این روش در پیادهسازی سیستمهای خبره[5] است در واقع از این روش برای گرداوری دانش[6] در فرایند مهندسی دانش[7] استفاده شود تا این روش را هر چه بیشتر کاربردی شود.
1-5 روش تحقیق
روش انجام این تحقیق مطالعه و گرداوری اطلاعات لازم در زمینه روش کاوش ایده است که نتایج را میتوان با نمونه انگلیسی آن ارزیابی کرد و همچنین مطالعه در زمینه سیستمهای خبره است که این روش میتواند به بهبود مراحل مهندسی آن کمک کند.
[1] Idea mining
[2] Text mining
[3] Unstructured text
[4] Jaccard’s coefficient
[5] Expert systems
[6] Knowledge acquisition
[7] knowledge-engineering process
***ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل و با فرمت ورد موجود است***
متن کامل را می توانید دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)
ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه
با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند
موجود است